NL
EN
De Club

De Corvair Club Nederland is een informele vrienden club met als doel de Corvair te behouden op de Nederlandse wegen. De club bestaat gemiddeld uit 45 leden waarvan het grootste gedeelte in Nederland woont. Met de +/- 50 Corvairs die de Nederlandse club rijk is (van gerestaureerde concoursstaat, tot projectauto) is er altijd wel activiteit in de club. Leden kunnen contact met elkaar zoeken, vragen stellen of meehelpen in het vinden van een oplossing. Het is aan jezelf wat je in de club wilt stoppen en er uit wilt halen.

 

Als clublid krijg je 4 keer per jaar ons clubmagazine in de bus. Deze staat vol met verhalen van leden, technische stukken, restauratieprojecten, evenementen en andere leuke weetjes over of met betrekking tot de Corvair. Elk nieuw lid krijgt een welkomstpakket. Dit pakket bestaat uit het laatste clubblad, een clubsticker en het handige boekje ‘’Corvair Junkyard’’, waar alle codes en essentiële getallen van de Corvair beschreven in staan. Op deze manier weet je exact wat voor Corvair je hebt, van type motor tot de carburateurs.

 

Leden krijgen ook de inlogcode voor het ledengedeelte op de website waar men onderdelen, leveranciers, technische stukken en het clubarchief kan zien. Vooral de technische stukken zullen velen goed op weg helpen. Deze worden bijgehouden en uitgebreid zodra er nieuwe items aanwezig zijn.

 

Ieder jaar is er een ledenvergadering (deze wordt gehouden in het Papendal Sporthotel) waar we terug kijken op het afgelopen seizoen en plannen maken voor het nieuwe seizoen. Wat kan er beter, wat is goed, en vooral hoe kunnen we er weer een mooi nieuw seizoen van maken? Hier worden ook de diverse evenementen besproken. We proberen 2 toertochten per jaar te organiseren. We proberen de toertochten zo te spreiden dat alle delen van het land aan bod komen. De toertochten zijn vaak weekenden maar iedereen is vrij om te kijken welke dag of dagen je mee kunt.  Er zullen ook technische dagen georganiseerd worden, uitleg als mensen ergens een probleem mee hebben, of gewoon informatie over technische delen van de Corvair. Overige evenementen zoals Concours d’élégance op Paleis het Loo worden individueel afgesproken, hier staan we niet als club, maar diverse leden gaan er heen en spreken onderling af.

 

Kortom de Corvairclub is een vriendengroep waar de Corvair de basis is. Onze kernpunten zijn gezelligheid, het ontdekken van (delen van) Nederland en elkaar helpen om de Corvairs die Nederland rijk is op de weg te houden.

 

We hopen je hiermee een idee te hebben gegeven van wat de club inhoudt. Kijk eens rond op de website.

 
Mochten er nog meer vragen zijn, neem dan contact met ons op!

 

Wil je lid worden van de Corvair Club Nederland? Lidmaatschap kost 35 euro per jaar. Inschrijving is eenmalig 7 euro. Stuur via het tabblad Contact een bericht naar Saskia Zonderland en zij zal je verder helpen.


Hoe de CCN omgaat met de privacy is te lezen in de link: Klik om het document te downloaden

De Corvair Club Nederland is onderdeel (chapter ID: NED)  van de Corsa (Corvair Society of America). Een wereldwijde club tot het behoud van de Corvair. Er zijn ook diverse Corvairclubs in Europa.

Copyrights 2022. Corvair Corvair Nederland All Rights Reserved.